Svarainiai, tie kvepiantys, rūgštūs ir dažnai kieti vaisiai, ne visuomet sulaukia pelnyto dėmesio. Nors švieži jie retai kada valgomi dėl savo aitrumo, perdirbti…
Putinas (lot. *Viburnum opulus*) – tai ne tik akį traukiantis krūmas su ryškiai raudonomis uogomis, bet ir augalas, turintis gilias tradicijas lietuvių kultūroje…
Svarainiai, tie kieti, rūgštūs ir dažnai nepelnytai pamirštami vaisiai, slepia savyje tikrą vitaminų ir skonio lobyną. Nors švieži jie retam įtinka, perdirbti į…
Kalendra (lot. *Coriandrum sativum*) – vienmetis augalas, priklausantis salierinių šeimai, kurio visos dalys yra valgomos, tačiau dažniausiai vartojami džiovinti vaisiai (sėklos) ir švieži…
Baklažanas, dar žinomas kaip *Solanum melongena*, yra neatsiejama daugelio pasaulio virtuvių dalis. Nors dažnai laikomas daržove, botaniškai baklažanas yra uoga. Jo ryški violetinė…
Salierai, moksliniu pavadinimu *Apium graveolens*, yra gerai pažįstamas augalas, naudojamas tiek virtuvėje, tiek tradicinėje medicinoje jau tūkstančius metų. Nors dažniausiai esame įpratę matyti…
Agurkas, tas žalias, traškus ir gaivus vaisius (nors dažniausiai laikomas daržove), yra neatsiejama daugelio pasaulio virtuvių dalis. Nuo gaivių vasaros salotų iki pikantiškų…