Cukrus. Žodis, sukeliantis daugybę asociacijų – nuo vaikystės prisiminimų apie saldainius iki nerimo dėl sveikatos problemų. Šiandien cukrus yra visur: ne tik saldumynuose,…
Brokoliai, dažnai vadinami "žaliąja karūna" dėl savo išvaizdos ir maistinės vertės, yra viena iš sveikiausių daržovių, kurias galime įtraukti į savo mitybą. Ši…
Mūsų imuninė sistema – tai sudėtingas tinklas, saugantis organizmą nuo įvairių ligų sukėlėjų: bakterijų, virusų, grybelių ir parazitų. Ji veikia kaip nematoma armija,…
Kraujospūdis – tai jėga, kuria kraujas spaudžia arterijų sieneles. Jis yra būtinas gyvybei, nes užtikrina kraujo tekėjimą į visus organus ir audinius, aprūpindamas…
Magnis, dažnai vadinamas "pamirštuoju mineralu", yra gyvybiškai svarbus elementas, dalyvaujantis šimtuose biocheminių reakcijų mūsų organizme. Kartu su vitaminu B6, kuris pagerina magnio įsisavinimą…
Cukraus kiekis kraujyje, dar vadinamas gliukozės koncentracija, yra gyvybiškai svarbus mūsų organizmo rodiklis. Gliukozė – pagrindinis energijos šaltinis ląstelėms, todėl jos kiekis kraujyje…
Kanapių aliejus, išgaunamas iš pluoštinių kanapių (Cannabis sativa) sėklų, pastaraisiais metais sulaukia vis didesnio dėmesio dėl savo unikalios sudėties ir įvairiapusės naudos. Nors…
Hemorojus, dar vadinamas hemoroidais, yra išangės kanalo ir tiesiosios žarnos kraujagyslių išsiplėtimas. Tai labai dažna problema, su kuria susiduria daugelis žmonių bent kartą…
Hemoglobinas – tai baltymas, esantis raudonuosiuose kraujo kūneliuose (eritrocituose), atsakingas už deguonies pernešimą iš plaučių į viso organizmo audinius ir anglies dioksido grąžinimą…
Kepenys – vienas didžiausių ir svarbiausių žmogaus organų, atliekantis daugybę gyvybiškai būtinų funkcijų. Nuo maistinių medžiagų apdorojimo iki toksinų šalinimo, kepenys dirba nenutrūkstamai,…
Hipertenzija, dar vadinama aukštu kraujospūdžiu, yra viena dažniausių lėtinių ligų visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Dažnai ji vadinama „tyliuoju žudiku“, nes ilgą laiką…