Topinambas, dar žinomas kaip žieminė bulvė, Jeruzalės artišokas ar saulėgrąžos gumbas, – tai nepelnytai primiršta daržovė, slepianti savyje tikrą sveikatos lobyną. Nors pavadinimas…
Orchidėjos – vienos populiariausių ir labiausiai žavinčių kambarinių gėlių visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Jų egzotiška išvaizda, įvairiaspalviai žiedai ir ilgas žydėjimo…
Kalendra (lot. *Coriandrum sativum*) – vienmetis augalas, priklausantis salierinių šeimai, kurio visos dalys yra valgomos, tačiau dažniausiai vartojami džiovinti vaisiai (sėklos) ir švieži…
Baklažanas, dar žinomas kaip *Solanum melongena*, yra neatsiejama daugelio pasaulio virtuvių dalis. Nors dažnai laikomas daržove, botaniškai baklažanas yra uoga. Jo ryški violetinė…
Salierai, moksliniu pavadinimu *Apium graveolens*, yra gerai pažįstamas augalas, naudojamas tiek virtuvėje, tiek tradicinėje medicinoje jau tūkstančius metų. Nors dažniausiai esame įpratę matyti…
Persimonas, dar vadinamas kaki arba churma, yra ryškiai oranžinis, saldus ir sultingas vaisius, kilęs iš Rytų Azijos. Nors Lietuvoje jis nėra tradicinis augalas,…
Agurkas, tas žalias, traškus ir gaivus vaisius (nors dažniausiai laikomas daržove), yra neatsiejama daugelio pasaulio virtuvių dalis. Nuo gaivių vasaros salotų iki pikantiškų…